Ernæring

Under arbeid

God og riktig mat gjennom heile livet er grunnleggande for vekst, utvikling, helse og livskvalitet.

Helsedirektoratet tilrår den generelle befolkninga eit variert kosthald med mykje mat frå planteriket, grønsaker, frukt, bær, grovt brød, fullkornsprodukt, fisk, sjømat, bønner, linser, mjølk og meieriprodukt med mindre feitt, og vatn. Det er tilrådd å ete minst mogleg omarbeida kjøtt, godteri, snacks og søte bakevarer. Nøkkelhullsmerket skal gjera det enklare å ta sunnare val. Du finn råda til Helsedirektoratet på denne lenka.

Kvam, Voss, Vaksdal, Ulvik og Eidfjord kommune samarbeider interkommunalt og har tilsett to klinisk ernæringsfysiologar. Dei jobbar i hovudsak for å styrka det systematiske ernæringsarbeidet og den ernæringsfaglege kompetansen i kommunane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyttige lenker

Ressursar

Helsedirektoratet sine kostråd (generelle og for ulike grupper)

Kostverktøyet – støtte til endring i levevanar

Brosjyrar

Mat og måltid for spedbarn

Oppskriftshefte til barnehagen

Matpakke

Kostråd til deg som et for lite

Kostråd ved kreft

Plakatar

Helsedirektoratet sine kostråd

Mat og måltid i barnehagen

Mat og måltid i barneskulen

Mat og måltid i ungdomsskulen

Mat og måltid i vidaregåande skule

Filmar

Meir energi og protein i maten

Endre konsistens på maten

Ernæringsprodukt frå apotek

Webinarserie om spesialkost

 

Kontaktinformasjon

Eli Skeie

Klinisk ernæringsfysiolog

488 66 727

kef@kvam.herad.no  

 

Linn Øyri

Klinisk ernæringsfysiolog

989 04 708

kef@kvam.herad.no