God og riktig mat gjennom heile livet er grunnleggande for vekst, utvikling, helse og livskvalitet.
Helsedirektoratet tilrår den generelle befolkninga eit variert kosthald med mykje mat frå planteriket, grønsaker, frukt, bær, grovt brød, fullkornsprodukt, fisk, sjømat, bønner, linser, mjølk og meieriprodukt med mindre feitt, og vatn. Det er tilrådd å ete minst mogleg omarbeida kjøtt, godteri, snacks og søte bakevarer. Nøkkelhullsmerket skal gjera det enklare å ta sunnare val. Du finn råda til Helsedirektoratet på denne lenka.
Kvam, Voss, Vaksdal, Ulvik og Eidfjord kommune samarbeider interkommunalt og har tilsett to klinisk ernæringsfysiologar. Dei jobbar i hovudsak for å styrka det systematiske ernæringsarbeidet og den ernæringsfaglege kompetansen i kommunane.

Nyttige lenker
Ressursar
Helsedirektoratet sine kostråd (generelle og for ulike grupper)
Kostverktøyet – støtte til endring i levevanar
Brosjyrar
Mat og måltid for spedbarn
Oppskriftshefte til barnehagen
Matpakke
Kostråd til deg som et for lite
Kostråd ved kreft
Plakatar
Helsedirektoratet sine kostråd
Mat og måltid i barnehagen
Mat og måltid i barneskulen
Mat og måltid i ungdomsskulen
Mat og måltid i vidaregåande skule
Filmar
Meir energi og protein i maten
Endre konsistens på maten
Ernæringsprodukt frå apotek
Webinarserie om spesialkost
Kontaktinformasjon
Eli Skeie
Klinisk ernæringsfysiolog
488 66 727
kef@kvam.herad.no
Linn Øyri
Klinisk ernæringsfysiolog
989 04 708
kef@kvam.herad.no